دنیای ارزهای دیجیتال پر از فرصت های کوچک و بزرگ برای علاقه مندان در حوزه بازرگانی است.سود آن برای افراد حرفهای تا حدی است که افراد زیادی را به سمت این بازار جذب کرده و باید گفت مانند سرمایه گذاران،کلاهبردارانی هم هستند که تلاش می کنند از راه های فیشینگ،پولشویی،حساب اجاره ای این راه صدساله را یک شبه طی کنند و از زحمت و تلاش دیگران بهره مند شوند.این کار سرپیچی از قانون است و در صورت شناسایی پیگرد قانونی دارد.ما می خواهیم در اینجا درباره یکی از روش های کلاهبرداری،یعنی حساب اجارهای صحبت کنیم.
حساب اجاره ای و پولشویی از آن
هر فردی که وارد بازار ارزهای دیجیتال می شود، باید ثبت نام کند و فرایند احراز هویت خود را بگذراند و حسابی برای خود باز کند که عایدی های حاصل از معاملاتش در این حساب واریز می شود. امنیت این حساب ها به کمک رمز ارز های خصوصی تامین می شود و دارندگان باید در نگهداری اطلاعات حساب خود بسیار کوشا باشند.اگر فردی اطلاعات خود را در اختیار دیگری قرار دهد،او می تواند از اطلاعات حسابش کلاهبرداری کند.مثلاً با استفاده از درگاه پرداخت ناامن،اطلاعات بانکی دیگران را سرقت کند واز حساب کاربری افراد دیگر استفاده کند و هویت خود را مخفی کند.پس اگر اطلاعات خود را در اختیار آنها قرار دهید،تمام کلاهبرداریها به حساب شما ثبت می شود و شما شامل مجازات سنگینی خواهید شد.
خطر اجاره دادن حساب
شما در فضای مجازی با آگهی هایی مانند درآمد های ملیونی روبرو می شوید که این آگهی ها اغلب تقلبی و روشی برای فریب مردم است.افراد با بهانههای مختلف شما را وادار میکنند تا در صرافی ارزهای دیجیتال حسابی باز کنید و رمز خصوصی حساب کاربری خود را در اختیار آنها قرار دهید.در واقع شما با این کار مالکیت حساب خود را به آنها واگذار کرده اید و مسئولیت هر اقدام از سمت آنها با شما است چون حساب به نام شما است. این کار می تواند خسارت های زیادی به شما وارد کند و مشکلات قانونی را ایجاد کند. کلاهبرداران با استفاده از این حساب ها اقدامات مجرمانه خود را انجام میدهند و درآمدهای غیر قانونی را به این حساب وارد میکنند و سپس تمام این آن ها را به حساب خود انتقال می دهند و بهتر است بدانید که در این بین حسابی که درآمد غیرقانونی در ابتدا به آن وارد شده مجرم حساب می شود.اکثر صرافی ها غیر متمرکز هستند و نهادی آنها را نظارت نمی کند در نتیجه این صرافیها در معرض خطر سایبری هستند. بسیاری از دولت ها قوانین مختص خود را برای معاملات ارزهای دیجیتال اعمال کردند و از این راه با پولشویی و جرایم بازار ارزهای دیجیتال مبارزه می کنند.در ایران فردی که اطلاعات حساب خود را در اختیار افراد قرار دهد،شریک جرم شناخته می شود و در نهایت مجازات می شود.
مجازات اجاره دادن حساب ارز دیجیتال
افرادی که حساب خود را اجاره می دهند،شریک جرم حساب می شوند و مجازات زیر برایشان در نظر گرفته شده است :
- ضبط اموال مبادله شده و سود بانکی حاصل از آن
- پرداخت مالیات و پرداخت عایدی حاصل از جرم شامل ۲۵ درصد مبلغ مبادله شده
- شریک جرم به زندان محکوم می شود اما می تواند به کمک وثیقه تا دریافت حکم دادگاه خارج از زندان باشد.
چگونه در برابر کلاهبرداری از خود محافظت کنیم؟
مهمترین کار اعتماد نکردن است. فضای اینترنت پر از آگهی های مختلف است ست که قربانیان خود را پیدا می کنند و آنها را به دام می اندازند. یادتان باشد رسیدن به هیچ موفقیت یا ثروتی بدون تلاش ممکن نیست و اگر کسی به شما وعده خلاف این را می دهد، به دنبال فریب دادن شما است.مجازات مشارکت در پولشویی را گفتیم و فهمیدیم اعتماد بی جا می تواند انسان را وارد اتفاقات ترسناکی کند که تا سالیان سال درگیر آن باشد.برای همین باید قبل از هر اقدام مالی یا عقد هرگونه قرارداد، ضوابط و شرایط آن را به طور کامل مطالعه کنیم.اکثر صرافی های موجود در ایران قبل از افتتاح حساب هشدارهایی درباره حساب اجارهای میدهند و تاکید میکنند که رمز خصوصی را در اختیار دیگری قرار ندهید.پلیس فتا توصیه می کند اطلاعات خصوصی مانند سیم کارت یا حساب بانکی را در اختیار افراد قرار ندهید.بسیاری از مجرمان با وعده کسب درآمد یا کسب درآمد های میلیونی مخاطبان را فریب می دهند و شما با کمی احتیاط می توانید این کلاهبرداران را شناسایی کنید و از آن ها دور بمانید.
سخن آخر
ما در اینجا به توضیح مصادیق جرایم سایبری در حوزه بازار ارزهای دیجیتال،مانند فیشینگ و پولشویی توضیح دادیم و به شما گفتیم که کلاهبرداران چگونه می توانند با تبلیغات شما را به سمت کارهای خلافی بکشانند و از شما سوء استفاده کنند و در نهایت این شما باشید که مجرم حساب می شوید.پس باید گوش به زنگ وعده های دروغین باشید و اطلاعات و رمز خصوصی حساب های خود را در اختیار آنها قرار ندهید.این مطلب برای افزایش آگاهی شما درباره رمز ارز ها بود و تلاش داشت تا شما را از هرگونه سوء استفاده دور کند.